kolmapäev, 23. juuni 2010

Avezzano, esimene võit Itaalias.

Just nii, Lõuna-Itaalias peetud regionaal xco sõidul sain oma esimese võidu see aasta. Sõidu eel ja ajal sadas vihma ning ka kolm päeva enne seda. Otsustasin mitte hakata kumme vahetama ning läksin peale small block 8, mis kuiva ilma kumm. See oli paras ämber, sest terve sõidu tuli mõelda, vaadata, kus natuke rohkem pidamist. "Uisutatud" sain kõvasti ning isegi 2 piruetti õnnestus teha, mõlemad umbes-täpselt 180 kraadi. Sõidu algus oli raske, sest keha polnud nädalasest tuurist ära taastunud ning esimesed kaks ringi olin 4. kohal ja tundus, et sinna ka jään. Suutsin end siiski piisavalt sundid, et viimased kaks ringi(kokku oli 4x7,7km) maksimum võtta. Viimasel ringil möödusin liidrist, aga kuna kõik sõitjad ja rattad oli poriga ühtlaselt kaetud, ei saanud ma ise sellest aru ning teadmine, et võitsin sai selgeks alles peale finishit. See pühapäev Bernis HC sõit ja nädal hiljem võidusõit Eestis, Port of Tallinn GP.

3 kommentaari:

  1. See kummide mittevahetamine oli teadlik otsus parema veeremise kasuks?
    Mismoodi profitasemel see kummide jms. stardieelne valik tehakse? Arutate tiimikaaslastega või on ka keegi treener-konsultant, kes nõu ja jõuga abiks on?

    VastaKustuta
  2. Tere Alari

    Kummide mittevahetamine oli teadlik valik, sest polnud tahtmist hakata mässama sellega enne starti. Teine asi see, et päris mudakumm olnuks liiga karm, kuna hammustanuks end kõvasti pinnasesse aga selle arvelt hävinuks kõvasti veeremise arvelt. Kenda toodete hulgast olnuks hea valik Nevegal või Blue Groove.
    Üldiselt tehakse viimane valik ikka enne starti, kui tiimil kõvasti jookse siis väga lihtne. Vaja on ainult kompressorit, plöra(stans jne) ja sobiva mustriga kummi. Kenda kummidel üks väga hea omadus, uue mitte tubless kummi saab peaagu alati põrandapumbaga täis. Tiimikaaslastega ikka arutatakse seda teemat aga õnneks seda üle ei tähtsustata ;)
    Eks neid soovitajaid ja arvamuse avaldajaid on alati, aga lõpliku otsuse teeb ikka sõitja.

    Martin

    VastaKustuta
  3. Tere Matu!
    Kummid kummideks, aga kui Eestis oled, siis helista. :D

    Keidu

    VastaKustuta