neljapäev, 18. juuni 2015

Baku 1. Euroopa Mängud

Kohe esimesel võistluspäeval tehti mägirattakrossi võistlus ära. Eelnevatel päevadel olin rada kõvasti sõitnud, sest ega kuskil mujal polnudki sõitmine lubatud, kui nüüd lähedal olevad parkimisplatsid ja neid ühendavad teed välja arvata. Ja siis muidugi pukk/rullid ka.
Rada tehnilisest küljest ei olnud keerukas ja ega ka tõusud midagi hullu polnud. Kuna mitu päeva valitses tugev tuul ja ka võistluspäeval siis see tegi sõitmise märgatvalt raskemaks, sest oli mitu pikka sirget(kergelt loodist väljas) lõiku ning seal oli parajalt tuuline.
Stardi järgselt selles 180 kraadises kurvis läks korraks kitsaks ning kerge puude. Kiirust kaduma ei läinud ning 2/3 esimesest tõusust sai samuti ilusti võetud, ainult sellel viimasel ja kõige järsemal jõnksul takerdusin, sest ootamult ette keeranud Sven Nys tõmbas pehme peal ratta ringi ning hakkas jooksma. Olin tema taga ja sõitsin küll üles samas tempos aga kaotasime mõlemad seetõttu mitu kohta. Niisiis saigi pea kogu sõit järjest positsiooni parandatud. Esikümme jäi veidikene liiga kaugele ja vaatamata ka stabiilsetele ringiaegadele siiski  püüdmatuks ka sõidu lõpuks. Kui mitte arvesse võtta väikest äpardumist sõidu algul siis kõik muu läks hästi. Suur tänu kogu Eesti koondisele ning lisakiitus hea ja täpse töö eest joogi- ja tehnilisesalas oma isale ja mehaanikule Allan Riot. Tänan ka ergutajaid ja kaasaelajaid rajaääres ning telekate ees.
Võistlusjärgne halb üllatus on uci punktid, mis selle sõidu eest jagati. Kui kalendris on Euroopa Mängude kategooria sama nagu Pan Ameerika Mängud jne sarnased üritused siis lõpptulemusel on punkte antud nagu uci madalaima kategooria sõidu(c3) eest, kus punkte jagub vaid esimesele viiele ja võitja skoorib 10 punkti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar