teisipäev, 1. märts 2011

Sunshine cup #2

Küprose Sunshine Cup’i teine osavõistlus oli kolmepäevane HC kategooria tuur. Esimene etapp: eraldistart xco rajal. Stardijärjestus uci reitingul alusel(väikeste eranditega) ja startide vahe üks minut. Korraldajad olid selleks aastaks väljamõõtnud uue raja, mis koosnes kahest väikesest ringist. Päris palju singlit ja lühikesi, järske tõuse+ laskumisi. Algul oli rada kaetud igas suuruses kivide ja kiviklibuga. Igapäevaga muutus sõidujoon puhtamaks ja seetõttu ka rada kiiremaks. Pühapäevaks oli trass korralikult ära lihvitud ning igalpool sõidutrajektoor sees, Välja nägi asi just nagu ringarada võistluste ajal. Sõitsin ringi kindlapeale- üleliia punnimata ja riskimata. Kaotust võitjale tuli üksjagu nii lühikese distantsi kohta 1’50’’.
Teine etapp siis xco point to point, mis tegelikult lihtsalt lühike maraton(45km). 90% ajast kulges tegevus mööda kruusateid, aga tee oli loodist väljas st ei kihutatud ühtlaselt keskmise kiirusega 35-40km/h. Tõusumeetreid tuli üle 1500m. Võistlusraja viimane tõus oli pikk ja ka tehniline. Viimastel kilomeetritel oli palju varjant soovi korral mäe nõlvalt alla kukkuda ja sinna jäädagi. Terve sõit oli hea enesetunne ning olin vahelduva eduga esimeses ja teises pundis. Enne viimast tõusu tükeldati punti parasjagu ning üritasin kõvasti, et vahet tagasi teha(polnud aimugi kui pikk, järsk või raske tõus ees ootas). ¾ oli asi kontrolli all aga viimaseks veerandiks enam powerit ei olnud. Kaotasin ära 5 hoopis positsiooni alles jäänud distantsi läbimisel
Pühapäeval klassikaline xco, starti kutsuti tuuri paremusjärjestuse põhjal, mis andis mulle veidi parema stardikoha, kui uci reitingutabel seda teinud oleks. Olukord polnud kiita juba esimestest meetritest, sest tundus nagu võistleksin vales masinaklassis. Täiesti tühi tunne, stardiring kulges ainult mööda laia kruusateed, aga tempo käis üle jõu. Edasise sõidu käigus parandasin küll oma positsiooni, aga seda ainult sellise sportlikuviha abil: kui korra näed eespool kedagi sõitmas siis üritad iga hinna eest ta kinnipüüda ja järgmine hetk kaugustesse jätta. Viie ringi lõpuks oli 43. kohal ning tuuri kokkuvõttes 35.





Homme õhtul lendan Iisraeli, kui reedel ja laupäeval võistlused(c1 ja c2) ning võimalik, et osalen ka pühapäeval siin Küprosel peetaval kolmandal Sunshine Cup osavõistlusel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar