esmaspäev, 7. märts 2011

Iisrael

Reedel ja laupäeval võistlesin Iisraelis, kus sain ka esimese uci võidu see aasta. http://www.cyclingnews.com/races/israel-cup-yokneam-2-1/results
Väike tiir mööda singelid, pikk tõus ja laskumine ning asfladi tõus enne finishit. Rajaolud olid ideaalsed: varasematest vihmadest kuivanud pinnas, palju pidamist, suured kiirused, ei mingit tolmu- väga fun! Ei juhtu tihti, et saan startida esimesest reast(mahtusin sinna viimasena:). Stardi järgselt suundusime kohe tõusule(stardiringilt jäi väike paun välja) ning ronimise jooksul moodustus 5-6 liikmeline grupp. Metzler hakkas esimesena tõsisemat tempot tegema teisel ringil, mis seltskonda lõhkuma hakkas. Kolmandal ringil otsustasin proovida, kui suure reserviga ta seda eelevat tegi. Sain sellise väikese (10''-15'') vahega minema ning Metzler oli ainuke, kes üritas järgi tulla. Sõitisin poolteist ringi üksi, kuid meie vahe vaikselt vähenes ning peagi olime kahekesi koos. Päris kiiresti sai ikkagi selgeks, et tõusudel(eriti viimasel järsul asfladi tõusul) olen temast kiirem. Laskumistel liikusime suht samas tempos. Natuke ma küll kõhklesin, et vb tal ikka mingi trump veel varuks ning seetõttu jätsin otsustava liigutuse viimasele ringile. Oletasin, et kui ta midagi tõsist ikka üritab siis kindlasti enne mind. Niimoodi siis jõudsimegi finishi lähedusse ning algas asfaldi tõus. Järsul lõpuosal spurtisin nii kuis suutsin ja sain minema. See tundus sel hetkel uskumatu, ka peale joone ületamist. Ma ei tea, kas olen kunagi varem pidanud nii palju vaeva nägema võidu nimel, aga igatahes oli see seda väärt. Omapärane oli see, et ringide arvu ei näidatud ega ka öeldud enne kui 2 ringi oli lõpuni jäänud ja ma ausalt öeldes ei teagi mitu ringi me sõitsime :)


Peale sõitu lühike 40km reis autoga ja olingi Haifas. Seal oli c1 sõit ja startlisti olid lisandunud mõned poolakad ning seetõttu tuli alustada nüüd teisest stardireast(nad kõrgema uci reitinguga). Rada oli natuke muudetud võrreldes eelmise aastaga- lühemaks tehtud ning stardiringi ka enam polnud. Seekord öeldi kohe ära mitu ringi tuleb sõita( 6 siis) ja ka ringilugeja oli olemas :) Stardist kenasti minema ja kõik okei, kuni keegi otsustas tagajooksu rammida. See liigutus pressis mu sõitjate rivist välja ning vähendas ka hoogu. Hetkeks tundus, et hops, paari kiirema liigutusega olen oma possal tagasi aga siis oli olemas juba uus vend, kes küünarnukid laiali trügima hakkas. Kaotasin küll ainult 5-6 kohta ja ei saanud kõige otsemat teed singlile, aga sellel üpris kitsal(sõidujoon) tõusul läks minema väike punt. Kaks ringi punnisin, et järgi jõuada, aga vahe püsis muutumatuna. Seejärel hakkas eilne sõit ilmselt ka kehale meelde tulema ning vahe hakkas tasapisi kasvama. Siiski lagunes ka see punt iga ringiga ning nende rongist lahti haakinute arvelt parandasin oma kohta kuni viimaste kilomeetriteni :) Lõpetasin kuuendana.
Seekordne reis oli palju elamuste rohkem, kui aasta eest. Seda eelkõige tänu suurepärasle host'ile Basso, Lee Cougan Iisrael maaletooja abile. Kui eelmine aasta oli eesti koondise majutus täielikus ghettos(haifa downtown), mis jättis linnast väga sünge mulje siis nüüd olin Haifa ülemises osas ning neid kahte kohta omavahel võrrelda ei tasu. Yokneam ja selle ümbrus on veel paremad: maastik, rohelus, vähene liiklus, head teed jne. Ei mingit tühermaad või kõrbe. Suurepärasele reisile pani rõveda punkti lennujaama ennasttäis ja üleolev turvatiim, kelle jaoks oli minu nelja päevane visiit nii suure pagasiga üks vääääääääga kahtlane tegevus. Seega tuli kõik lahti kiskuda ja läbi tuhnida. Sain nt kogu rattakasti uuest pakkida. Aega kulus tublisti üle tunni. Hea oli see, et jõudsin vähemalt lennule, kuigi mitte sellises meeleolus nagu arvanuks. A ja pardel on üks väga ohtlik asi ning seda ei lubatud minul transportida ühestki kotis ega kastis. Laadija koos juhtmega pakiti eraldi ühete kasti ning pardel ise teise. Viimase sain kätte päev hiljem(sest omanikuga samale lennule ei lubata).

2 kommentaari:

  1. Loodame, et saab kogu hooaja jooksul lugeda sinu võitlustest poodiumikohtade nimel. Käikari kõrv kõveraks:)

    VastaKustuta