pühapäev, 25. september 2011

Ukraina

Eelmine nädal saabus ejl vahendusel kutse Ukrainasse Donetski c1 võistlusele. Kohale jõudes selgus, et võistlus toimus kesklinnas olevas pargis ja majutus samuti kesklinnas. Sõita polnud väga kuskil ja võistlusrada märgistati ka alles võistluspäeval ära. Õnneks sain ikka ringi nähtud ja proovitud tänu venelastele, kes varasematel aastatel siin sõitnud olid. Kui tartu maratonist tehtaks xco versioon siis donetski rada peaagu sobiks. Ainult liiga kitsas on.
Start ebaõnnestus täielikult, sest sisekurvis minu ees olnud poolakas kartuses aeda sõita, tõmbas hoo nii maha, et väliskurvist pandi täiega mööda. Pärast seda oli 6. koht vahetunud umbes 20. vastu. Rada oli ülikiire ja kitsas ning möödumine väga keeruline. Juba esimesel ringil sõitis võitja minema ning hoidis sellist minuti kanti vahet kogu sõidu. Kolmveerand sõidust kulus, et jõuda liidergrupp(3-11 koht). Selleks ajaks hakkasid sõitjad seal ka väsima ning kui lõpuks pundi ette välja jõudsin siis oli ainult veel kolm sõitjat, kes tempoga kaasa tulid(poole ringi pärast jäi alles üks). Viimasel ringil püüdsime kinni teisel positsioonil sõitnud ukrainlase ning viimasel kahel kilomeetril õnnestus kindlustada teine koht.
Sõit oli nagu mnt kriteerium, kus kogu aeg kummi paela efekt ja eriti ebameeldivaks tegi asja vähene möödumise võimalus. Üks jagu oli ka rajalõike, kus 29er veidi aeglane tundus- kitsastele kurvidele järgenud sirged, kus täiega p**aga kiirendati ja mõnekümne meetri pikkused ja väga järsud tõusud. Üks neist oli ka jooksukas(kõigile). Vaatamata mainitule oli 29erile rohkem plusse kui miinuseid ka sellel rajal, eriti sõidu teises pooles, kui väsimus rohkem võimust võtab Arvan, et sõidu võitmise võimalus jäi selle stardi jama taha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar