laupäev, 2. mai 2015

Bundesliga Wombach

Siin kirjutamine on veidi unarusse jäänud ja püüan nüüd teha ka lühikese tagasivaate Ameerika viimastele nädalatele ning sujuvalt kuni tänaseni välja.
Esialgsest oluliselt pikemaks kujunenud Usa aeg, sai võimalikuks tänu seal elavate eestlaste Kadi, Jarno ja Elmole. Sõidavad nad kõik Bear Valley Bikes tiimis ja tiimiomanik Derek oli nõus pakkuma priid majutust Big Bear'is, mis asub üle 2000m kõrgusel merepinnast. Elasin ja treenisin seal pea kolm nädalat. Peale seda võistlesin US Cup kolmandal etapil Bonelli pargis ja olin 9ksas. Järgmisel päeval osalesin ka short trackil, kus mitu ringi õnnestus soolosõitu teha aga kaks ringi enne lõppu püüti mind kinni ja üle joone sain 10ndana. Võitsin ka vahefinishiga ringi.
Sea Otteri etapiks enam ei jäänud ja liikusin tagasi Euroopasse, et alustada võistlemisega siin. Kõik need nädalad oli suurepärane ilm ja soe, sain treenida väga heades oludes. Suured tänud inimestele, kes mind aitasid, abistasid- selle asja võimalikuks tegid.
Järgmised päevad möödusid treenimise ja ajavahega harjumise peale. Kuni siis eelmise neljapäevani, asjad autosse ja Saksamaa poole teele. Kavas kaks esimest Bundesliga etappi ja ka üks Austria sarja etapp.
Rada oli huvitav ja ka üle tunnipikkune vihm enne starti ei muutnud seda jookse-sõida-jookse varjandiks. Starti kutsumisega oli veidi probleeme, sest kohapeal regajad olid paberile kandmata jäänud. Küsimise peale ei osatud mingi muud öelda, kui et võib starti minna. Esimesena kolmandas reas, pole ka kõige hullem. Pika starditõusuga jõudsin kaheksandaks, kuid siis olin ikka tükk tegemist sealt edasi liikuda. Palju tuli energiat kulutada jne, et positsiooni parandada. Kaks konkurenti said selle ajaga korraliku edu sisse. Neljanda ringi algul kaotasin neile minutiga, kuid siit Alates hakkas edumaa sulama. Kolmanda ringi sain rahulikumalt sõita kui eelmised ning alates neljandast sain oma tempos liikuda. Ka jälitajad ei jäänud kaugele maha järgnevate ringidega. Enesetunne läks järjest paremaks ja kui kaht liidrit nägema hakkasin siis see andis jõudu juurde. Seitsmendal ringil sai ühel neist jaks otsa ning tõusin teiseks. Järgmisel püüdsin kinni liidri ja raputasin ta kandadelt ka eelviimasel ringil, kuid väike sõiduviga viis selle edu. Viimasele ringile läksime koos aga tõstsin tempot kuniks see enam konkurendile jõukohane polnud. Hooaja esimene uci võit käes! Suurimad tänud kõigile toetajatele- ilma teieta, ei oleks olnud võimalik sel hooajal jätkata.
Samuti andis hr Narusk lahkelt kaasa testimiseks uued Velonia Speedynamics mtb jooksud. Esmamulje neist nii trenni- kui ka võistlusolukorras on igatahes väga hea!
Heubach rajal olen juba treenimas käinud ja tegu väga rajaga. Ring on 4,3km ja selle jooksul koguneb 250 tõusumeetri- pikk ja järsk tõus ning lühike, järsk ja tehniline laskumine. Keerukust lisab ka jätkuvalt jahe ja vihmane ilm. Ilmateadet uskuda siis suure tõenäosusega tuleb all olevad Ikonid Beaverite vastu vahetada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar