pühapäev, 21. veebruar 2016

Salamina s2

Teine kolmepäevane tuur Salamina saarel. Suurema või väiksema üllatusena teatati tiimi esindajate koosolekul, et eelmised võistlused võitnud venelane ei stardi seekord.
Algas ka see tuur 9km pikkuse eraldistardiga. Etapi lõpuosa oli natukene muudetud võrreldes eelmise korraga. Parandasin oma aega päris korralikult, kui nädala eest kulus 25'22" distanti läbiseks siis nüüd läbisin selle vahemaa 24'52". Sama aja sõitis veel üks konkurent aga tuhandike võrdluses jäi tema peale ja mina olin siis avaetapi järel kolmandal kohal. Kaotust liidrile 18 sekundit.
Laupäevane xco toimus teisel rajal, mil samuti pikkust 5km. Peakohtunik oli sel nädalavahetusel uus ja ta vähendas võistlusmaad ringi võrra ehk siis 6x5km. Miskipärast on siin selline komme, et toimub eelmise päeva autasustamine enne järgmise etapi starti. Esikolmik peab seega u 20 minutit enne starti olema poodiumiks valmis ja seega jääb päris pikk paus soojenduse ja stardi vahele. Nii kui jõuad medali ja muu värki üleanda hakkab kohe startikutsumine pihta. Seega olla etapil näiteks neljas, pole teatud mõttes sugugi halb.. Start oli päris raske ja olime koos tuuri liidriga mõlemad üpris tagaplaanil esimese ringi. Mitte kõige parem tunne ja minek polnud ka järgmised kolm ringi. Viimasel kahel tundsin end väga hästi ja see aitas ka tuua hea koha sõidu lõpus. Olin teisel etapil teine. Esialgu saadi minu ja kolmadaks tulnud Rosa vaheks kaks sekundit(kahe stopperiga), mis tõstis minu kokkuvõttes kolmandaks ja tema langestas neljadaks. Portugali koondise manager kukkus ägedalt protestima selle üle ja seal hakati isegi võrdlema korraldajate tehtud(telefonidega) pilte finishist(ükski polnud küljepealt tehtud) ja arutama, et kui pikk ikka see vahe meetrites peaks olema, et vahe oleks 2 sekundit ajaliselt jne. Lõpuks otsustati siis, et vist ikka ei olnud üle rattapikkuse vahe ja seega peaks meil mõlemal olema reeglite järgi sama aeg. Ehk siis ametlik ajavõtt tehti pm ühe inimese eriarvamuse põhjal kehtetuks. Igatahes päeva lõpuks on uus liider Tempier, kes täna tugeva soolosõiduga edestas mind 40", teine on eilne võitja Gehbauer, kolmas Rosa, mina siis neljas ja kahe etapi kokkuvõttes 33 sekundi kaugusel esimesest.
Viimane etapp oli samal ringil(37km) nagu ka nädala eest. Esimesel tõusul moodustus 8-9 liikmeline punt. Esimesel pikemal laskumisel ei pööranud ma piisavalt tähelepanu sellele ega osanud ka oodata, et kaks Bianchi meest väga kiirelt minema hakkasid libisesema pundi eest ja nüüd siis juba portugalase juhtimisel aina kaugenesime esimestest. Teadsin, et kui järgmise tõusu jooksul neid kätte ei saa siis hilisem püüdmine läheb väga keeruliseks. Pingutasin maksimumiga ja jõudsin liidritele järjest lähemale.  Laiem kruusane osa vahetus kitsa ja tehnilise singli vastu ja ka tõus mõnda aega jätkus pluss veidi üles-alla sõitu mäeküljel enne kui rada läks üle laskumiseks. Rosa ainsana oli kogu selle tõusu minu tagarattas olnud ja nüüd siis laiema osa lõpu eel spurtis täiega, et saaks esimesena singlile. Ma ei jaksanud konkureerida . Ja siis läks nagu läks... Peagi jõudsin talle järgi, ei saanud ta seal singlil sõidetud ja mul polnud kuidagi ega kuskilt võimalik temast mööda saada. Liidrid läksid oma teed ja võtsid tiimile kaksikvõidu. Vahe venis nii pikaks, et Kerschbaumer tõusis tänu sellele kokkuvõttes teiseks. Kahjuks tuli leppida sellega, et raja viimasel pikemal tõusul oli portugallane minust tugevam ja jäin maha. Etapilt tuli neljas koht ja kokkuvõttes samuti neljas.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar