teisipäev, 2. aprill 2013

Saint-Raphael

Võistlemine Vahemere ääres jätkus, seekord siis Prantsusmaa pinnal, aga tunduvalt madalamate õhutemperatuuridega kui eelnevatel sõitudel. Laupäeval sada kõvasti vihma ja vesi voolas mööda rada, sest punane ja kivine pinnas vett eriti endasse ei ime ning seega polnud paksu muda/pori, kui mõned üksikud kohta väljaarvata.
Kuna programmis oli pühapäeval tunniajaline auk siis tundus hea mõte jätta raja proovimine pühapäevaks, et siis peale seda starti. Ei teagi, kas korraldajad kaotasid selle võimaluse teadlikult või venisid esimesed sõidu lihtsalt pikemaks aga ringi proovida ei saanudki.
Tegu oli c1 kategooria sõiduga aga starti kutsuti küll mingi prantslaste reitingu alusel, sest esiritta said ainult prantslased ja siis edasi hakati vaatama nöo või millegi muu järgi. Igatahes pääsesin vähemalt teise ritta. Stardisime tõusult ja sain täitsa normaalselt minema ja kiirelt toimus ka mingi kukkumine teises ääres. Veidi sõideti tõusu tavapäraselt- kiirelt, kuid siis lasti gaas maha. Hingeldasin seal ja mõtlesin, et nüüd tuleb ülikiirelt äärde ära liikuda ja üritada ettepoole saada, sest muidu tuleb tagant järgmine mass peale, kes kõik hooga pikali sõidab või jään lihtsalt kuhugi karpi. Oli u 20 sõitjat ja siis olematult väikese vahega terve hulk. Enne, kui jõudsin oma manöövrit alustada, tuli juba hooga üks itaallane ja jäi väga vähe puudu, et oleks lihtalt minu ratta esijooksu sisse lennanud. Teha polnud midagi ja jäin kehvale positsioonile ning kaotasin palju kohtasid enne päris rajale pööramist, olin ehk esimese neljakümne hulgas. Keerulisemaks tegi olukorra see, et polnud aimugi ringist. Esimesel kahel ringiga jäi rada ja jooned meelde ning järgmised kolm sai oluliselt kindlama tundega sõita. Kõik kokkupanna siis kaotasin muidugi esimese ringiga palju aga sain sõita rattaga, mis toimis algusest lõpuni nagu vaja. Kindlasti suuresti tänu ka sellele, et päev varem kaks-kolm ringi rajal vett laiali pritsimas ei käinud. Kuna mul endiselt veel on ainult üks ratas ning tehnikat ja inimesi täis bussid expo alas ei pargi siis tuleb valikuid teha. Lõpetasin sõidu kümnendana, mis on kõiki asjaolusid arvestades täitsa hea tulemus.
Sel nädalavahetusel sõidan teistega võidu BMC Racing Cup' esimesel etapil Schaanis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar