neljapäev, 27. juuni 2013

Bern EM


Sel aastal olid euroopa meistrivõistlused Sveitsis ja ei olnud ilmselt kellelegi üllatuseks, et korralduse poole pealt näidati absoluutset tipptaset. Võidusõitmise ajaks kogunes pealtvaatajaid rajaäärde lihtsalt megalt!
Eliitklassi sõitjate võistlusmaaks oli kolm stardiringi pluss seitse ringi. Kaks esimesest lasin nii säästlikult kui võimalik st vältisin nii palju kui võimalik mõttetut pidurdamist ja kiirendamist. Staadionilt välja läksin esimese kahekümne viie hulgas ja sain päris mitu kohta ettepoole ka esimese ringi esimeses poolest siis paraku väga kiirel laskumisel liiga entusiastlik pidureid ignoreerides ja soovist järgmisele väikesele seltskonnale järele saada, tegin sõiduvea ning kaotasin veidi aega ja ka positsioone. Kokkuvõttes läks ikkagi väga hästi, sest tehnika jäi terveks ja toimis. Rada oli väga kiire ja mul läks peaagu kaks ringi aega enne kui samale kohale tagasi jõuda, kus esimesel ringil olin. Päris heade ringiaegadega hiilisin ka vaikselt läheme esikümnele, mis ühel hetkel oli vähem kui kolmekümne sekundi kaugusel. Paraku polnud viimaseks kaheks ringiks enam paagis piisavalt kütust ning sel korral veel ei tekkinud reaalset võimalust kõrgemale tõusta. Viimasel ringil tuli hoopis oma 15. kohta kaitsta ja seda mitte Van Hoovelsile äraanda.
Nüüd siis kui hooaja esimene pool on läbisaanud järgneb kergem treeningperiood, et veidi puhata ja taastuda. Hooaja teine pool algab Eesti meistrivõistlustega ja lõppeb septembris Lõuna-Eestis toimuva ravi seanssiga Haanja100. Sinna vahele mahuvad veel mk etappid Andorras, Kanadas ja Norras, maailmameistrivõistlused Lõuna Aafrikas ning muidugi ka natuke madalama kategooriaga rahvusvahelisi võidusõite.

Video sõidust: http://www.youtube.com/watch?v=YOlATZrF6EA

2 kommentaari:

  1. Kuids sa neid hüppeid iseloomustad mis videos 3:10 on? Kas neist sai ka kõrvalt mööda.

    VastaKustuta
  2. A-line ehk hüpped andsid u 10 sekundilise võidu võrreldes b-line'ga. Seda siis kui hea hooga kõik ilusti välja hüpata. B-line läks kõrvalt mööda ja sisaldas aeglast shikaani.
    Hüppasid pea kõik sõitjad, alustades juunoritest ja lõpetades eliidiga.

    VastaKustuta